BROADSTEL-KANNET KEHYKSINEEN

Rakenne

Mittatarkat Broadstel-kansistot on valmistettu teräslevystä, niissä on valmiina kuormitusta vastaavat raudoitteet ja ne on kuumasinkitty ruostumisen ehkäisemiseksi (EN ISO 1461, 1999). Kansi ja kehyksen asennusvara täytetään tarvittaessa asennuskohteessa vähintään K-25-betonilaadulla. Kansi ja kehys on muotoiltu niin, että kantta voidaan avattaessa ja suljettaessa liu’uttaa kehyksen reunaa vasten, jolloin sen käsittely on helppoa.

Ulkonäkö

Kansistot sulautuvat ympäristöönsä, koska ne voidaan päällystää sijoituspaikan mukaisella pintamateriaalilla, esim. matolla, keraamisilla laatoilla, parketilla, mosaiikilla tms., jolloin niistä jää näkyviin vain ohuet kannen ja kehyksen reunat sekä lukitus- ja nostopisteet. Päällysmateriaalin paksuus voi olla 25 mm, mutta yli 12 mm:n päällyste alentaa kannen kuormitettavuutta. Betonitäyttö jätetään pintamateriaalin paksuuden verran vajaaksi. Vaativiin kohteisiin voidaan koko kansisto valmistaa ruostumattomasta teräksestä tai näkyvien osien reunat joko RST:stä tai messingistä.

Tiiviys

Broadstel-kannessa on synteettinen kumitiiviste, joka tekee kansiston vesi-, pöly- ja kaasutiiviiksi, kun kannen kiinnitysruuvit on kiristetty kehykseen. Lisäksi se on käytössä liikkumaton ja betonitäytteen ansiosta kolisematon eivätkä asiattomat voi sitä avata.

Käyttökohteita

Broadstel-kansistoja käytetään asuin-, toimisto- ja teollisuusrakennuksissa, kouluissa, sairaaloissa, suurkeittiöissä, tavarataloissa ja julkisissa rakennuksissa mm. tarkistus-, huolto- ja savunpoistoluukkuina sekä kaikenlaisten kaivojen katteena sisä- ja ulkotiloissa.

TERÄSRAKENTEISET KANSISTOT JUURISTORITILÄT RT-Kortti:

RT 103130 (PDF 1,58 Mt)